İçeriğe geç

Ibrahim Bey Nasıl Yazılır

Ahmet bey nasıl yazılır TDK?

Büyük harfle başlayan özel isimler: 1. Büyük harfle başlayan özel adlar ve soyadlar: Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Kâzım Karabekir, Ahmet Haşim, Sait Faik Abasıyanık, Yunus Emre, Karacaoğlan, Âşık Ömer, Wolfgang von Goethe, Vilhelm Thomsen, vesaire.

Bey ne zaman büyük yazılır?

Kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, fahri unvanlar, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar: Kaymakam Erol Bey, Dr.

Atilla bey nasıl yazılır?

Attila (Latince: Attila, Yunanca: Ἀττίλα, yaklaşık M.Ö. 434–453) Hun topluluklarının hükümdarı olduğu 434 yılından 453’teki ölümüne kadar Hun İmparatorluğu’nun hükümdarıydı.

Ali bey nasıl yazılır TDK?

Cevap: Büyük harf kullanımıyla ilgili dernek rehberimizi kullanmanızı öneririz. “Zeit İnönü Başkanı, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Veli, İş Bankası Genel Müdürü, Ali Bey, Ayşe Hanım…” formları doğrudur.

Hanım Bey nasıl yazılır TDK?

Kişi adlarından sonra gelen saygı ve ünvan sözcüklerine eklenen ekleri ayırmak için kullanılır: Nihat Bey’den, Ayşe Hanım’dan, Mahmut Efendi’den Enver Paşa’ya; Türk Dil Kurumu Başkanı’na vb. Kısaltmalara eklenen ekleri ayırmak için kullanılır: TBMM, TDK, UN, USA, TV vb.

Hasan Bey nasıl yazılır?

Dr. Mehmet Öz • Özel isme bağlı unvanlar, fahri unvanlar ve lakaplar büyük harfle yazılır. Mustafa Bey, Ahmet Efendi, Yüzbaşı Hasan Not: Akrabalık belirten kelimeler büyük harfle başlamaz.

Oğuz bey nasıl yazılır?

Özel isimler büyük harfle başlar. Sayın Bakan, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Rektör, Sayın Vali, sevgili dostum, değerli dinleyiciler, Boncuk, Fındık, Minnoş, Pamuk… Almanca, Arapça, İngiliz, Japonca, Rusça, Türkçe; Kazaklar, Kırgızlar, Oğuzlar, Özbekler, Tatarlar; Hacımusalı, Karakeçili…

Bakan bey nasıl yazılır?

Unvanlar bir isimden önce geldiklerinde büyük harfle, tek başlarına kullanıldıklarında ise küçük harfle yazılır.

Osman Bey nasıl yazılır?

Osman Gazi veya Osman Bey olarak da bilinen (Osmanlı: عثمان بك, yaklaşık 1254–58, Söğüt – 1324, Bursa), Osmanlı beyliğini ve hanedanını kuran ve beyliğin ilk sultanı olan Türk hükümdarı ve generaliydi.

Aslan bey nasıl yazılır?

ASLAN KELİMESİNİN ANLAMI Bileşik bir isim olan bu kelime sıklıkla aslan olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı aslan şeklinde olmalıdır.

Alp bey nasıl yazılır?

Göktürklerden bu yana Türkçede yapısı yazılan “alp”, Orhun alfabesinde alp, Arap kökenli Türk alfabesinde ise آلپ alp şeklinde yazılmaktadır.

Kocam bey nasıl yazılır?

Erkeksi özel isimlerin yerine kullanılan bir kelime. Wife, husband anlamına gelir. Bu kelime sıklıkla yanlış bir şekilde beg olarak yazılır. Doğru kullanım “bey” biçiminde olmalıdır.

Murat Bey’e nasıl yazılır?

Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, gerçek bir akrabaya atıfta bulunmasa bile küçük harfle yazılmalıdır.

Mehmet Bey nasıl yazılır TDK?

TDK’ya göre Bey kelimesinin doğru yazımı: İlk harf büyük olmalıdır. İlk harfi küçük yazmak yanlış kabul edilir. Bey kelimesi, ismin ardından kullanılan ve ilk harfi büyük olan bir terim olarak bilinir.

Abdullah Bey nasıl yazılır?

Abdullah Bey (doğum adı Karl Eduard Hammerschmidt), (1800, Viyana – 30 Ağustos 1874, İstanbul) Avusturyalı ve Osmanlı bilim adamı, hekim.

Murat Bey’den nasıl yazılır?

Cümledeki ay ve gün isimleri küçük harflerle yazılır: Murat Bey Temmuz ayında tatile gidecektir.

Osman Bey nasıl yazılır?

Osman Gazi veya Osman Bey olarak da bilinen (Osmanlı: عثمان بك, yaklaşık 1254–58, Söğüt – 1324, Bursa), Osmanlı beyliğini ve hanedanını kuran ve beyliğin ilk sultanı olan Türk hükümdarı ve generaliydi.

Sultan Ahmet nasıl yazılır?

Sultan Ahmet Camii veya Sultânahmed Camii, Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada 1609-1617 yılları arasında mimar Sedefkâr Mehmed Ağa tarafından yaptırılmıştır.

Mehmet Ali Bey nasıl yazılır?

Özel isimler büyük harfle başlar. Muhibbi (Kanuni Sultan Süleyman), Demirtaş (Ziya Gökalp), Tarhan (Ömer Seyfettin), Aka Gündüz (Hüseyin Avni, Enis Avni), Kirpi (Refik Halit Karay), Deli Ozan (Faruk Nafiz Çamlıbel), Server Bedi (Peyami Safa) , İrfan Kudret (Cahit Sıtkı Tarancı), Mehmet Ali Sel (Orhan Veli Kanık)…

Tavsiyeli Bağlantılar: En Yüksek Nota Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort