İçeriğe geç

E-Bildirge Ne Demek

E-bildirge ne işe yarar?

SGK’nın e-bildirge sistemi, sigortalıların ve işverenlerin yükümlülüklerini internet üzerinden yerine getirmelerini sağlayan bir çevrimiçi platformdur. İşverenler, e-bildirge aracılığıyla sigorta prim belgelerini gönderebilir ve tahakkuk eden ücretleri çevrimiçi olarak ödeyebilirler.

E-bildirge yetkilisi kimler olabilir?

Kayıt işlemi şirket sahibi, mali müşavir veya muhasebeci nezdinde yapılabilir.

SGK’e-bildirge nasıl alınır?

E-Beyanname uygulamasına ulaşmak için: E-SGK bağlantısına tıklayınız: E-SGK bağlantısı üzerinden karmanıza ulaşan sayfada İşverenler bölümündeki E-Beyanname bağlantısına tıklayarak E-Beyanname sayfasına geçiniz: E-Beyanname sayfasında E-Beyanname uygulaması ve duyurulara bağlantı bulunmaktadır.

SGK’e-bildirge en son ne zaman verilir?

E-beyanname verebilmek için ilgili çalışanın bir ödeme almış olması gerekir. Çalışan ödemeyi aldığında ve işveren primleri ödediğinde e-beyanname düzenlenir. Elektronik beyanname, bir ayın 15’i ile takip eden ayın 14’ü arasında yaptığı iş için maaş alan her çalışan adına ayın 23’üne kadar verilmelidir.

E-bildirge tahakkuk fişi nasıl alınır?

Ana menüde bulunan “Aylık prim ve hizmet belgesi onay ekranına gitmek için tıklayın” butonuna tıklanarak, verilen aylık prim ve hizmet belgeleri görüntülenebilir ve istenirse tahakkuk fişleri ve sigortalı listeleri yazıcıdan alınabilir. Tahakkuk fişi, ekranın üst kısmında bulunan “Yazdır” butonuna tıklanarak yazıcıdan yazdırılabilir.

İşten çıktıktan sonra SGK’ya bildirmek gerekir mi?

Fesih bildirimi, çalışanın şirketten ayrılması ve sigortasının sona ermesi halinde şirketin sosyal güvenlik kuruluşuna yapması gereken bildirimdir.

E-bildirge kullanıcı girişi nasıl yapılır?

e-Bildirge uygulamasına giriş yapabilmek için, SGK şubeleri aracılığıyla yapılan başvuru sonucunda kullanıcılara verilen kullanıcı kimlikleri ve şifrelerin (Sistem Şifresi ve İşyeri Şifreleri), .tr adresindeki e-Bildirge uygulamasının giriş sayfasına girilmesi gerekmektedir.

SGK geriye dönük kaç yıl inceleme yapar?

Hizmet tespit davası kaç yıl geriye gider? İşveren tarafından aylık katkı payı ve fayda belgeleri verilmeyen veya istihdamı tespit edilemeyen sigortalılar, şikâyet tarihinden itibaren 5 yıl içinde faydalarının tespitini talep edebilirler.

SGK işe giriş bildirgesini kim yapar?

İstihdam beyanı, çalışanların Sosyal Güvenlik ve emeklilik hakları alabilmeleri için gerekli olan sigorta sürecini başlatır. SSI istihdam beyanı belgesi olmayan bir çalışan için sigorta süreci yürütülemez. Bu belge işveren tarafından hazırlanır ve SSI’ya sunulur.

30 günlük sigorta primi ne kadar 2024?

2024 yılında bir çalışan için devlete 200,03 TL ödenecektir. Yukarıdaki tüm kesintiler toplandığında tutar 3.000,38 TL olacaktır. Brüt asgari ücret olan 20.002,50 TL’den 3.000,38 TL kesilirse 17.002,12 TL kalmaktadır.

SGK bildirgeleri nelerdir?

İşverenler, işyerinde çalışmaya başlayan sigortalının işe giriş bildirgesi, aylık primi ve hizmet belgesini içeren hizmet belgeleri ile iş ilişkisinin sona erme bildirimi ile hizmet sözleşmesi sona eren sigortalının iş akdinin sona erme bildirimlerini e-sigorta ve e-bildirge uygulamaları aracılığıyla Sosyal Sigortalar Kurumuna göndermek zorundadır.

(*) 4A ne demek?

4A sigortası, çalışanın brüt maaşından emeklilik, sağlık, maluliyet katkıları ve gelir vergisi gibi kesintilerin işveren tarafından yapılıp devlete ödendiği bir sosyal sigorta türüdür.

SGK bildirgesi son gün ne zaman 2024?

Tartışma. Nisan ayına ait stopaj ve prim hizmet beyannamesinin son günü 26 Mayıs 2024 Pazar gününe denk geldiğinden, en geç 27 Mayıs 2024 saat 23:59’a kadar beyannamenizi verebilirsiniz.

Cumartesi günü aynı gün işe giriş yapılır mı?

SGK işe giriş bildirgesinin süresi, belgenin düzenlenmesi kadar önemlidir. Bu süreleri yeni kişinin işe başladığı güne göre gruplandırmak şu şekilde mümkündür: Yeni kişinin ilk işe başlama günü cumartesi veya pazara denk gelirse haftanın ilk iş günü olan pazartesi saat 23:00’dır.

Bir kişinin aylık sigorta ücreti ne kadar?

SSI Primi, sigortalı çalışanların sosyal güvenlik haklarını güvence altına alan bir prim sistemidir. Primler hem işveren hem de çalışan tarafından aylık olarak ödenir. Asgari ücret SSI Primi (%14) çalışan payı 2.800,35 TL’dir. İşverenin ödemesi gereken SSI primi (%15,5) ise 3.100,39 TL’dir.

4A İşe Giriş Bildirgesi Ne İşe Yarar?

İş kurarken kanunen zorunlu olan belgelerden biri de işe giriş bildirgesi belgesidir. Çalışanın işe giriş tarihlerinden sigorta sürecine kadar birçok ayrıntıyı içeren işe giriş bildirgesi belgesinin verilmemesi durumunda işverene para cezası kesilecektir.

SGK geriye dönük kaç yıl inceleme yapar?

Hizmet tespit davası kaç yıl geriye gider? İşveren tarafından aylık katkı payı ve fayda belgeleri verilmeyen veya istihdamı tespit edilemeyen sigortalılar, şikâyet tarihinden itibaren 5 yıl içinde faydalarının tespitini talep edebilirler.

SGK işe giriş bildirgesi neden istenir?

SGK işe giriş bildirgesi; İşverenin işe aldığı her çalışan için Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermesi gereken yasal bildirimdir. İşverenin çalışanın Sosyal Güvenlik Kurumuna yaptığı bu bildirimle, çalışanın bu kurumda ve bu işveren adına çalıştığı resmiyet kazanır.

1 günlük sigorta girişi sayılır mı?

İşveren tarafından düzenlenip imzalanarak işyerine verilen sigortalı işe giriş bildirgesinin, çalışanın o işyerinde en az bir gün çalışmış olduğu karinesini oluşturduğu kabul edilmelidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Aybüke Öz Türkçe Mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Orta Boylu Escort