İçeriğe geç

Gözde Büyütmek Ne Demek

Gözünde büyümek ne anlama gelir?

İFADENİN AÇIKLAMASI: Olduğundan daha büyük veya daha zor görünmek. “Sonuna kadar nasıl gideceğim benim için daha net hale geliyor.”

Bir şeyi gözünde büyütmek ne demek?

“Aşırı tahmin etmek” ifadesinin anlamı, birini veya bir şeyi abartmaktır. Bir olayı veya kişiyi abartırsınız ve onların olduğundan daha iyi olduğunu düşünürsünüz. Bu nedenle, “aşırı tahmin etmek” ifadesi abartılı bir durumu tanımlamak için kullanılır.

Dünya gözü ne demek?

Ölmeden önce, yaşarken.

Vakit almak ne demek?

Zamanını harcamak AÇIKLAMA: Başka bir işe zaman ayırmak için çok fazla zaman harcamak zorunda kalmak.

Göz büyümesi ne anlama gelir?

Göz büyümesinin en yaygın nedeni tiroid bozukluğu veya guatr adı verilen bir rahatsızlıktır. Ayrıca geçici yüz felci gibi durumlarda da göz büyümesi meydana gelebilir. Bir diğer neden ise göz kapağı ameliyatı sonrası kişilerde oluşan göz kapaklarının aşırı açılmasıdır.

Büyük göz ne anlama gelir?

Bu, kişinin daha büyük ve daha belirgin gözlere sahip olduğu anlamına gelir. Büyük gözler genellikle çekici ve çarpıcı görünür ve makyajla vurgulanabilir.

Fazla yüz göz olmak ne demek?

“Yüz yüze olmak” ifadesinin AÇIKLAMASI: Birbirimize yakın olmak ve birbirimizden korkmamak, aramızdaki mesafeyi ortadan kaldırmış olmak, rahatlamış olmak. “Çok yabancılaştık, artık beni dinlemiyorlar.”

Büyük görme ne demek?

Harika görünmek (birisinin üzerinde, kendi üzerinde) AÇIKLAMA: Birini veya kendini öne çıkarmak, kendini öne çıkarmak.

Kafasını şişirmek ne demek?

İfade. [1] Gürültüden rahatsız olmak.

Dünyadaki en güzel göz neyin gözü?

Prof. Dr. her sağlıklı gözün güzel olduğunu açıklıyor. Osman Arslan, “Ama eşek gözleri, domuz gözleri ve ceylan gözleri kesinlikle güzeldir.” dedi. “Doğuştan sürme ile yaratılmışlardır.” dedi. Prof. Dr., çevre koşullarının ve güneş ışığının insan gözünün oluşumunda etkili olduğunu kaydetti.

Aşkın gözü kör ne demek?

[1] Aşka kendini kaptıran kişi, ne sevdiğinin kusurlarını görür, ne de çevresinde olup bitenlere ve kendisi için önemli olan şeylere dikkat eder.

Tanrı gözü ne demek?

Her şeyi gören göz, genellikle ışınların yayıldığı bir daire ile çevrili tek bir insan gözü olarak tasvir edilir. Bazen “Tanrı’nın Gözü” olarak adlandırılan bu sembol, ABD dolarında (1778’den beri) ve Mısır tarzı bir piramidin tepesinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri Mührü’nde de yer alır.

Ödü patlamak deyiminin anlamı nedir?

“Korkulu”/“fell sid-” ifadesinin asıl anlamı “korkmak”, yani hastalıkla ilgili bir durum iken, zamanla halk arasında “çok korkmak” anlamını kazanmıştır.

Yüreğim sızlıyor ne demek?

Kalbi kırılmak, çok üzülmek, bir olaydan pişmanlık duymak ve hiçbir şey yapamamaktan dolayı çok endişe duymak anlamına gelir. En sık kullanılan ifadelerden biridir. – Sokak kedisi gördüğümde kalbim acıyor.

Sifiri tuketmek deyiminin anlamı nedir?

İfade. 2. fakirleşmek, fakirleşmek.

Gözü yükseklerde olmak deyimi ne demektir?

İfade. [666] Mevcut durumun üstünde bir yere ulaşma arzusu, hedefi.

Kafasını şişirmek ne demek?

İfade. [1] Gürültüden rahatsız olmak.

Ödü patlamak ne demek?

“Korkulu”/“fell sid-” ifadesinin asıl anlamı “korkmak”, yani hastalıkla ilgili bir durum iken, zamanla halk arasında “çok korkmak” anlamını kazanmıştır.

Gözünde tütmek ne demek?

Gözlerinde olmak, çok özlemek veya özlem duymak anlamına gelir. Gözlerin bir serap gördüğü durumu tanımlamak için “gözde duman” ifadesini kullanmak da mümkündür. Çünkü özlem, insanların özledikleri kişiyi rüyalarında görmelerine neden olur ve bu nedenle bir serap görebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir